IK Zenith

Referat: Träslövsläge IF - IK Zenith

Zenith mötte Träslövsläge IF som för tillfället var ett av bottenlagen.
Enkel match? Bollen var som vanligt rund och allt kunde hända. Detta var en viktig match för
att hålla sig kvar över den fruktade linjen. Man kunde bara hoppas att förra veckans förlust
agerade bränsle inför torsdagens match.

Första perioden började med ett vunnet tek. Man fick direkt se en intensitet från båda lagen
som båda höll ett högt tempo. Zenith gjorde under början av perioden flera uppspel som
skapade fina chanser till mål men Träslöv tog varje möjlighet till kontring och gjorde
matchens första mål när klockan stod på 3:45.
10 minuter senare, 13:36, gjorde Zenith sitt första mål och det var Wilmer Eurén som gjorde
en kasse med hjälp av en boll från Oskar Johansson. Strax därefter gör Träslöv ett försök att
zorra in bollen, vilken Adam räddar med foten. Sen består resten av perioden av kontringar
där inget av lagen släppte in eller gjorde några mål. Perioden slutade 1-1.

Man såg ett fortsatt tryck från Träslöv under början på andra perioden.
Zenith gjorde många försök på mål och man såg bollar på mållinjen men inget som gick
förbi Träslövs målvakt. Hemmalaget kom igenom alldeles för många gröna spelare och
gjorde matchens tredje mål i periodens 10:e minut. Det var en jämn period där
bollinnehavet i stora drag var 50/50. Grabbarna gjorde många övertag av boll men
lyckades inte gå hela vägen då Träslöv bjöd på ett rejält tryck mot mål och mycket fysisk
kontakt. Perioden slutade 2-1.

Nu behövde Zenith tagga till lite, plocka fram revanschsuget från matchen mot Kungälv. I
omklädningsrummet tog Micke ett välbehövligt snack med laget. Skulle tredje perioden
komma att bli lika jämn som andra, eller skulle ett av lagen lyckas lägga in en extra växel
och dra ifrån? Nu behövdes fart under fötterna och ett snabbare spel från gröna.
Tredje perioden började i ett lugnare tempo. Micke gav tydliga direktiv till laget som behövde
allt stöd det kunde få för att orka. Vi inledde tredje lite tveksamma och hamnade i ett
underläge. Träslövsläge lät Zenith jaga sig trötta. Vilket de sen tog nytta av. 9:23 blev Jacob
Andreasson utvisad för otillåten trängning och det var dags för boxplay. Hade Bergs träning
lönat sig? 10:04, tog Träslöv en större ledning genom att göra ett zorromål i powerplay. Det
stod nu 3-1.
12.45 gjorde Träslövsläge ännu ett zorromål. Därefter verkade det som att killarna taggade
till och de gjorde några försök på mål men Träslövsspelarna stod precis där de skulle. De
täckte, och/eller bröt varenda boll.
14.36 utvisades Mathias Krook för otillåten trängning vilket gav motståndarna ännu en
chans på mål. Zenith satsade nu på ett mål i boxplay genom att spela ner bollen i
hörnet.
17.32 utvisades Träslövsläges nummer 28 för slag, och Zenith fick nu en chans att
prestera i powerplay. De gjorde några försök på mål men Träslöv lyckades hålla
ställningen intakt. Slutsignalen ljöd och matchen slutade, orättvist bedömt(?) 4-1 till
Träslövsläge.

En spelmässigt sämre match från grön sida där en hel del kunde tänkas bero på frustration mot
domarna som inte riktigt höll någon jämn nivå. Det var också en sen match mitt i
arbetsveckan som inte gav Zenith de bästa förutsättningarna för att prestera, vilket
gynnade Träslövsläge, som nu ligger 3 poäng över Zenith. Ett hängigt lag steg på bussen
hem till Göteborg.
Under nästa match befinner vi oss på hemmaplan i Björlandahallen där Zenith möter IBK
Alingsås. Ett lag som spelat relativt jämna matcher och som satt sig på en 3:e plats i